Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 27 Temmuz’da askeri personel taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından gözaltına alınan 7 kişinin savcılık ifadelerini tamamlandı.

7 kişi, Yüksekova Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından, “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak” iddiasıyla müebbet cezası istemiyle tutuklanarak Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

27 Temmuz’da Hakkari Yüksekova’da patlamanın yaşandığı gün gözaltına alınan Levent Dere ve Harun Ortaş adlı çobanların gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılmıştı. Operasyon bölgesine götürüldükten sonra gözaltına alınan Değerli Köyü’ne bağlı Köycük (Muşan) mezrasında yaşayan Davut Sarıtaş ile Abbas Kırmızıtaş’ın gün boyu kötü muamele ve işkenceye maruz kaldıkları belirtilmişti. Yine aynı soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında Rıfat Ekici, Menderes Ekici ve Memduh Akbaş gözaltına alınmıştı.