Havalanına İstanbul’dan günde sadece bir sefer varken Ankara’dan kente haftada 2 sefer düzenleniyor.

2 milyon TL’ye mal edilen havalanı ile Rojhılat, Kürdistan Bölgesi ve İran ile Irak’tan turist gelmesi amaçlanırken 2022’nin ilk 7 ayında şimdiye kadar 226 bin kişinin yurtdışından geldiği kaydedildi.

Öte yandan biletlerin oldukça pahalı ve yurttaşın alım gücünü aştığı aktarıldı. Şu anda bir biletin minimum fiyatı bin TL’yi buluyor.

Rûdaw’a görüş veren Necip Çapraz, “Uçak seferleri az. Haftada 2 sefer oluyor. Halk mağdur ve bilet fiyatları da çok artmış durumda” dedi.

“Sadece iki kente uçuşlar var”

Cebeli Geveri ise “Sadece iki kente uçuşlar var. İstanbul ve Ankara. İstanbul için günde bir sefer var ki biletler hemen tükeniyor ve Ankara’ya da haftada 2 gün var ve burası için yetersiz” ifadelerini kullandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ) verilerine göre havalimanını 2015 yılında 20 bin, 2016’da 37 bin, 2017’de 154 bin, 2018’de 190 bin kullanırken 2018 sonrası bu sayı azalmış durumda.

Temelli, Bartın, Düşünmez, Akış ve Tekçe 5 koldan cafeleri gezdi Temelli, Bartın, Düşünmez, Akış ve Tekçe 5 koldan cafeleri gezdi

Sefer azlığından yakınan Ayhan Yanık, “Ben Antalya’da yaşıyorum ve Antalya’ya uçakla gitmek isterdim. Şimdi otobüsle 37 saat gitmek zorundayım. Havalimanımız var ama ne yazık ki burası sahipsiz” dedi.

“Havalimanı büyük ama sefer sayısız az”

Bilet satışı yapan Süleyman Anuk Rûdaw aracılığıyla ise şunları dile getirdi:

“Yüksekova Havalimanı büyük ve kapasiteli bir havalimanı ama seferler az. Ankara ve İstanbul’a sadece seferler var.

İnsanların hastası oluyor, işleri oluyor ama gidemiyorlar. İran’dan Başkale’ye ve Şemdinli’ye kadar bölgeden insanlar burayı kullanıyor. O yüzden de yer kalmıyor.”

Yüksekova'daki havalimanına bilet bulamayan vatandaşlar, kente 190 kilometre uzaklıktaki Van'a gitmek zorunda kalıyor.

İstanbul-Hakkari arasında düzenlenen tarifeli seferler, 2 saat 15 dakikalık süreyle Türkiye’deki en uzun iç hat seferi olma özelliği taşıyor.