Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünya genelinde teyitli 80 maymun çiçeği vakası olduğunu, 50 vakanın da inceleme altında olduğunu duyurdu. WHO, maymun çiçeği salgınının nedeni ve kapsamını araştırdıklarını belirterek şimdilik 11 ülkede teyit edilmiş 80 vaka olduğunu belirtti.

50 vakanın ise incelendiğini ifade eden WHO, dün yapılan açıklamada, denetlemenin artmasına bağlı olarak daha fazla vaka görülebileceği konusunda uyardı. WHO, “Virüs, bazı ülkelerdeki bazı hayvan popülasyonlarında endemiktir (bölgeye özgü bulaşıcı hastalık), yerel halk ve gezginler arasında ara sıra salgınlara yol açar” ifadelerine yer verdi.

İlişki Bittikten Sonra Kişi Kendini Neden Yargılar? Psikolojik Açıdan Değerlendirme İlişki Bittikten Sonra Kişi Kendini Neden Yargılar? Psikolojik Açıdan Değerlendirme

'YAKIN TEMAS YAYILMADA ÖNEMLİ'

Maymun çiçeğinin Covid-19’dan farklı bir şekilde yayıldığını belirten WHO, yakın temasın yayılmada önemli rolü olduğunu belirtti. Bireylerin cinsel yönelimlerinin vaka açıklamalarına yansımasına da değinen WHO, “ İnsanların tedavi aramasını engelleyebileceği ve tespit edilemeyen yayılmaya yol açabileceği için bir salgının sona ermesine engel olabilir” dedi.