Gazeteci Kibriye Evren gözaltına alındı Gazeteci Kibriye Evren gözaltına alındı

Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri, saldırıya uğrayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü ve saldırıda yaşamını yitiren parti çalışanı Deniz Poyraz'ın ailesini ziyaret etti. HDP Milletvekili Feleknas Uca'nın da yer aldığı TJA heyeti, ilk olarak parti binasını ziyaret etti. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür ve İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri gelen heyeti karşıladı.

MÜCADELE VURGUSU

Ziyarette konuşan Barış Annesi Peyruze Kurt, saldırıyı kınayarak, Poyraz'ın mücadelesini sürdürme sözü verdi. Kurt, “Bir kez daha barış elini uzatıyoruz. Artık yeter bu kan dursun” dedi.

HDP’li Feleknas Uca, “Katillerin kim olduğunu ve arkalarında kimlerin olduğunu biliyoruz” dedi. Kadınların "faşist zihniyet" tarafından katledildiğini ifade eden Uca, "Poyraz’ın katledilmesi tesadüf değildir. Deniz arkadaşımızın yüreği özgürlük için atıyordu. Katliamın hesabı soracağız" diye konuştu. Saldırının hemen ardından partileri hakkında kapatma davası açıldığını ve bunun tesadüf olmadığını kaydeden Uca, “Kürt kadının iradesini asla kıramayacaklar. Saldırılar arttıkça mücadelemizi yükselteceğiz” diye konuştu.

DENİZ’İN HAYALİ

HDP’li vekil Serpil Kemalbay ise, “Türkiye’deki bütün kadınlar ortak bir mücadele etrafında birleşirse Denizlerin ölmediği bir yaşam kurabiliriz” dedi. Barış Anneleri ve Cumartesi Annelerin mücadelesinin kadın mücadelesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kemalbay, “Annelerimiz yakınlarını kaybetmelerine rağmen halen ‘barış’ diyor. Fehime anne de Deniz’in kendisinden alınıp koparılmasına karşın ‘Deniz’in şehadeti barışa vesile olsun’ dedi. Bu erkek militarist zihniyete karşı yeni bir yaşamı kurma iradesine sahibiz. Bunun öncülüğüne de yapacak olan biz kadınlarız. Deniz’in hayalini kurduğu toplumu yaratacağız. Bunun için mücadele edeceğiz” ifadelerin kullandı.

POYRAZ BARIŞ ANNESİ OLDU

Heyet, Poyraz'ın katledildiği yere karanfil bıraktıktan sonra, Kadifekale’deki aile evini ziyaret etti. Anne Fehime Poyraz, baba Abdullah Poyraz ile aile fertleri heyeti karşıladı. Heyet, aile ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Heyette yer alan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, çiçek verdikleri Fehime Poyraz’ı Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi ilan etti. (MA)