​​İsrail’in başkenti Tel Aviv kent merkezinde terörist bir silahlı saldırı sonucu iki kişi öldü, sekiz kişi yaralandı. Saldırı İsrail'in başkentinde, restoran ve barlarla dolu popüler bir bölge olan Dizengoff Caddesi'ndeki birçok noktada gerçekleşti. Jerusalem Post gazetesinin konuya ilişkin haberi şöyle:

"Silahlı saldırdan kaçmayı başardı. Güvenlik güçleri (polis ve IDF askerleri) bölgede büyük çaplı arama başlattı. Polis, silahlı saldırgan yakalanana kadar halktan evde kalmalarını ve sokaklardan çekilmelerini istedi.

Sourasky Tıp Merkezi'ne göre yaralılardan en az dördünün durumu kritik. Başbakan Naftali Bennett, Savunma Bakanı Benny Gantz, IDF Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi ve Operasyon Müdürlüğü OC Maj.-Gen. Oded Basyuk, Tel Aviv'deki Kirya Askeri karargahına gitti ve gelişmeleri oradan izlemeye başladı.

Spicehaus isimli barda barmen olan Koby Brinn, sokakta kaos yaşandığını gördüğünü söyledi: "Çılgıncaydı. Dışarıya bakıyordum ve aniden sokakta koşuşan büyük bir insan dalgası oluştu."

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Tom Nides, "Masum sivillere yönelik bu kez Tel Aviv'de başka bir korkakça terör saldırısı görmekten dehşete düştüm. Barış için dua ediyor ve kurbanlara ve ailelerine taziyelerini iletiyorum" dedi.

Şüpheli saldırı, geçen ay Beersheba, Hadera ve Bnei Brak'ta başlayan bir dizi ölümcül saldırının sonuncusu oldu.. Saldırılarda şu ana kadar 11 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'de artan terör saldırılarına ve Batı Şeria'daki IDF birliklerini hedef alan silah seslerine yanıt olarak güvenlik güçleri yüksek alarma geçirildi. İsrail sınırları ve büyük şehirlerde İsrail Polisine yardım etmek için özel kuvvetler eğitiminde yaklaşık 1000 asker gönderildi. IDF ayrıca, 12'si Batı Şeria'ya ve ikisi Gazze Bölümüne olmak üzere 14 muharebe taburuyla birliklerini güçlendirdi.

Dizengoff Caddesi'ndeki son silahlı saldırı, 2016 yılında meydana gelmiş, bölgedeki bir barda iki kişinin ölmüş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı."

HAMAS: MESCİD-İ AKSA'YA KARŞI İŞLENEN SUÇLARA MEŞRU BİR TEPKİ

Hamas saldırıyı "işgalin halkımıza, topraklarımıza, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya karşı işlenen suçların tırmanmasına doğal ve meşru bir tepki" olarak nitelendirdi.

Hamas yaptığı açıklamada, işgalin terör ve suçlarının "devam etmesine", Kudüs'ü Yahudileştirme girişimlerine, Mescid-i Aksa'nın avlularında sözde mabedini inşa etmek için adak adamalarına izin vermeyeceğini" sözlerine ekledi.

RAMALLAH'TA TATLI DAĞITILDI

Rusya seçimleri, Ukrayna savaşının referandumu oldu Rusya seçimleri, Ukrayna savaşının referandumu oldu

Arab İntelligence'ın haberine göre, Tel Aviv'de düzenlenen saldırıların ardından iş bölgesi Batı Şeria'da bulunan Ramallah kentinde Filistin tatlıları dağıtıldı.