Bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 2013'te başlatılan ve dünyaya yayılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 9'uncusu, İzmir, Ankara, Edirne, Diyarbakır, Gaziantep, Antalya ve Muğla'nın da arasında bulunduğu 20'ye yakın kentte çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirildi. Organizasyonun bu yıl 25 ülkede toplam 155 kentte düzenlendiği bildirildi.

İzmir'de Etkinliği organize edenlerden Sema Gür yaptığı açıklamada, 2013'ten itibaren düzenlemeye başladıkları turu, geçen yıl Covid-19 nedeniyle bireysel olarak yapabildiklerini hatırlattı. Yeniden bir araya geldikleri için mutlu olduklarını vurgulayan Gür, "Yine rengarenk görüntülerle meydanlardayız. Daha çok kadının bisiklete binmesi için yine yollardayız. 2013 yılında sadece İzmir'de düzenlenen etkinliğimizi şimdi ise toplam 25 ülkede ve 155 şehirde yapıyoruz. Giderek kalabalıklaşıyoruz. İzmir'den dünyaya yayılan bir etkinlik haline geldik, çok mutluyuz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Birçok kentte bisikletleriyle sokaklara çıkan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Macaristan Türkiye karşılaşması Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Macaristan Türkiye karşılaşması