Derecik Sınır Kapısı, seçim günü hizmet verecek Derecik Sınır Kapısı, seçim günü hizmet verecek

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Yüksekova ve Hakkari Belediyesi’ndeki bazı ihalelerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarfından yanıtlanması isteğiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Dede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

- 2013 yılında ihalesi yapılan Hakkari Merkez İçme Suyu Projesi hangi aşamadadır? Geçici kabuller ve kesin kabuller ne zaman yapılmıştır? Projenin maliyeti önergeye cevap verildiği tarih itibariyle ne kadardır?

- Hakkari Belediyesi tarafından açılan davadan, kayyum neden feragat edilmiştir? Kamu kaynaklarının israfı karşısında bir inceleme başlatacak mısınız?

- Su abonelerinin sayaçları Yüksekova Belediyesi tarafından hangi gerekçe ile değiştirilmektedir? Bu sayaç değişikliği ve tüketicilere yüklenen yüksek bedelli su sayaçları, abonelik sözleşmesine aykırı değil midir? Bu uygulamanın kanuni dayanağı nedir?

- Yüksekova Belediyesinde kayyum tarafından su abonelerine zorunlu olarak dayatılan su saatlerine ilişkin bir incelemeniz olacak mı? Söz konusu ihale işlemi hangi usulle yapılmıştır? -

- Piyasa fiyatından çok üzerinde bir bedelle saatlerin alınmasının sebepleri nedir? İhaleye kaç firma katılmıştır? İhale şartnamesi nedir? İhaleyi hangi firma kazanmıştır? İhaleye katılan diğer firmaların teklifleri ne kadardır?