Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Hewş Kafe’de, “Şevbihêrkên Payîzê (Sonbahar Geceleri)” etkinliklerin startı verildi. Wêjegeh Amed ve Hewş Kafe’nin organize ettiği etkinliğe şair Lal Laleş kafenin bahçesinde söyleşi yaptı. Söyleşiye birçok yazar, şair ve çok sayıda okur katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Bahtiyar Mermertaş, Laleş’in “Nora İstanbul Bir Hiçtir” adlı şiir kitabının tanıtımını yaptı.

'90'LI YILLARIN MÜCADELESİNDEN GELİYORUM'

Partililer Kürtçe eğitim alacak, çalışmalar çok dilli yapılacak Partililer Kürtçe eğitim alacak, çalışmalar çok dilli yapılacak

Laleş, kendisinin Rewşen (Rewşen Dergisi) kuşağından geldiğini belirterek, iki dille şiir yazabildiğinin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Yazdığı üç Kürtçe şiir kitabının kendisine ana kaynak olduğunu söyleyen Laleş, o Kürtçe kitaplarının yakın zamanda çıkan yeni Türkçe kitabının altyapısını oluşturduğunu belirtti. Kendisini bugünlere getirdiği ruhun ana dili Kürtçe, 90’lı yılların direniş ve mücadele ruhu olduğunu ifade eden Laleş, o ruhla gurur duyduğunu ifade etti.

Laleş, konuşmasının ardından Êzidi Kürtlere atfen yazdığı “Kirîv û Kufra Şerabê” adlı şiirini okudu.

Söyleşi soru ile cevap bölümüyle son bulurken, Laleş okurlara kitaplarını imzaladı.