Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Suriye’ye saldırı açıklamalarında bulunan Türkiye’nin açıklamalarını değerlendirdi.

Sputnik’te yer alan habere göre Verşinin, “Biz, önceden olduğu gibi Suriye’nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve siyasi bağımsızlığına saygı gösterilmesinden yanayız. Bu bizim ilkesel tutumumuz, Türkiye de dahil tüm ortaklarımızla temaslarımızda bunu esas alıyoruz” dedi.

‘Suriye’de sona geliniyor’

Suriye’nin egemenliğinin Suriye topraklarının tamamında tesis edilmesi gerektiğini belirten Verşinin, “Suriye’de terörle mücadelede sona geliniyor, doğal olarak buna devam edilmesi gerekiyor. Askeri hazırlıklara gelirsek, bu hazırlıklar Suriye egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasını göz önünde bulundurmalı” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz

Dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Rusya’nın verdikleri söz tutmadıklarını savunarak, “Şimdi bunlar sözlerinde durmadığına göre, bu teröristler burada olduğuna göre ve saldırılarını artırdığına göre bizim de yapmamız gereken, kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir. Biz de gerekeni yapacağız, bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” demişti.

Bugün bir saldırı sinyali de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan gelmişti.

Akar, “Gereken ne varsa yeri ve zamanı geldiğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi aynı şekilde yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.

Seçimin İptal durumunda yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih belli oldu Seçimin İptal durumunda yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, benzer açıklamalarda bulunarak, ”gereken adımları atacağız” açıklamasında bulunmuştu.