Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Perşembe günü (yarın) Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesine katılacak ve liderlere hitap edecek. Zelenskiy'nin sözcülerinden Serhiy Nikiforov, konuşmanın video formatında olacağını ancak detaylar üzerine çalışmaların hâlâ devam ettiğini belirtti.

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde bir NATO yetkilisinin AFP'ye verdiği bilgiye göre Zelenskiy, NATO üyesi ülke liderlerine bir konuşma yapması için davet edildi. Yetkili, “Bu, ittifakın liderlerinin Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Rusya'nın operasyonları sebebiyle Ukrayna halkının karşı karşıya kaldığı zor durumu anlatırken doğrudan dinleyebilmesi için bir fırsat olacak” İfadelerini kullandı.

İsrail Gazze'de sağlık sistemini hedef alıyor.. 3 hastane kuşatma altında İsrail Gazze'de sağlık sistemini hedef alıyor.. 3 hastane kuşatma altında

Zelenskiy'nin sözcülerinden Serhiy Nikiforov da Ukrayna Interfax ajansına, konuşmanın video formatında olacağını ancak detaylar üzerine çalışmaların hâlâ devam ettiğini söyledi. Sözcü, "Ukrayna da burada aktif rol oynayacak. En azından devlet başkanının hitabı olacak. Katılımın formatıyla ilgili önümüzdeki günlerde netleşecek” dedi.