Polonya'nın Wroclaw kentinde yaşayan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e benzeyen 53 yaşındaki Slawek Sobola, yıllarca bu benzerlikten iyi paralar kazandığın ancak şimdi savaşın çıkmasıyla birlikte hayatından endişe ettiğini açıkladı.

Sözcü'deki habere göre, Polonya’nın Wroclaw kentinde yaşayan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e benzeyen Slawek Sobola, eskiden milyonlar kazandığı bu benzerlik sayesinde bugün zor günler geçiriyor.

Sobola, ülkesinde Ukraynalı destekçilerinin kendisine sırt çevirebileceğine inandığını belirterek, güvenliğinden endişe ettiğini itiraf etti. 53 yaşındaki Sobola, Rus liderin geçen hafta “özel askeri operasyonunun” başladığını ilan etmesinden bu yana gergin hissettiğini söyledi. Sobola, yerlilerin ve mültecilerin onu hedef alabileceğinden korktuğunu açıkladı.

İngiliz Daily Star’a konuşan Sobola, “Savaştan önce sokakta güvenliğimden korkmuyordum, ama şimdi savaş başladığında, Putin Ukrayna’ya saldırdığında biraz korkuyorum çünkü kasabamız Wroclaw’da Ukrayna’dan bir sürü insan var.” dedi.

Sobola sözlerine; “Bu insanların bana Putin’e benzediğimi söylediği birçok kez oldu ve şimdi savaş nedeniyle bu insanların beni gördüklerinde kızgın veya saldırgan olmalarından biraz korkuyorum.” ifadeleriyle devam etti.

Eşi Dorota ile birlikte yaşayan Polonyalı, bir nakliye şirketi işletiyor ve dünyanın en ünlü adamlarından birine benzediği için “iyi para” kazandığını söylüyor.

İngiliz basınına konuşan Sobola “Sekiz yıl boyunca Putin’e benzerliğimi kullanarak çalıştım ve bu süre zarfında birçok video ve başka çalışma kaydettim. İyi bir işti ve iyi para kazandım ama bu benim asıl işim değil. Bir nakliye şirketi işletiyorum, Putin işi ekstra gelir.” dedi.

53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Sobola, “Putin işi” sayesinde ABD, Hong-Kong ve İngiltere gibi ülkelere seyahat etme şansı bulduğunu da sözlerine ekledi.