Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik edilmesi durumunda yeni hedefleri vuracaklarını söyledi. ABD'nin Ukrayna'ya gelişmiş füze göndereceğini duyurmasından sonra konuşan Putin, 'mevcut silah teslimatlarıyla amacın çatışmaları uzatmak' olduğunu savundu. Rusya Savunma Bakanlığı ise bu sabah Kiev'e yapılan füze saldırısında doğu Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya sağladığı T-72 tanklarının vurulduğunu duyurdu. Kiev tarafı saldırıyı doğrulasa da 'altyapının hedef alındığını' açıkladı.

ABD'nin Kiev'e HIMARS tipi uzun menzilli çok namlulu roketatar sistemlerini de içeren yeni silahlar sevk etmesini değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini, halihazırda Ukrayna ordusunda bu tip silahların bulunduğunu ve imha edildiğini vurguladı.

Sputnik'in haberine göre Putin, ABD'nin Kiev'e HIMARS tipi uzun menzilli çok namlulu roketatar sistemleri gönderme kararı hakkında "Burada yeni bir şey yok. Birincisi, bunlar çok namlulu roketatar sistemleri ve Ukrayna ordusunda Grad, Smerç, Uragan gibi Sovyet ve Rus yapımı muadili sistemler mevcut. İkincisi, menzil sistemin kendisine değil, kullanılan füzelere bağlı. ABD'nin hangi füzeleri tedarik edeceğine bağlı. Bugün duyduğumuz ve anladığımız kadarıyla, bunlar füzenin türüne bağlı olarak 45-70 km menzile sahip füzeler olacak. Bahsettiğim Grad, Smerç, Uragan'ın menzili de 40-70 km. Yeni bir şey yok" dedi.
Rus devlet kanalı Rossiya-1'e konuşan Putin, ABD ve bazı ülkelerin yapacağı sevkiyatın Ukrayna ordusunun verdiği kayıpların yerini doldurma amacı taşıdığını düşündüklerini belirterek "Burada yeni bir şey yok ve fiiliyatta bu durum, hiçbir şeyi değiştirmeyecek" ifadelerini kullandı.

‘KİMSE ALINMASIN AMA HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİMİZ İHA’LARI ÇEREZ GİBİ TÜKETİYOR’

Batı'nın Ukrayna'ya yaptığı diğer silah sevkiyatlarına da değinen Rus lider, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar arasında insansız hava araçları (İHA) da var. Bilindiği üzere, bunların birkaç türü var. Birinci, insansız saldırı sistemleri. Bunlar, en başından beri kullanılıyor. Ancak bunlar, sadece hava savunma sistemlerinin bulunmadığı yerlerde etkili oluyor. Rusya'nın hava savunma sistemleri var. 'Buk', 'Tor', 'Pantsir' sistemleri, yüksek verimlilikte çalışıyor. Kimse alınmasın ama bizim hava savunma sistemlerimiz, İHA'ları çerez gibi tüketiyor. Onlarcası imha edildi."

UZUN MENZİLLİ FÜZELER VERİLİRSE DAHA ÖNCE HEDEF ALMADIĞIMIZ YERLERİ VURURUZ’
Putin, Kiev'e uzun menzilli füzeler tedarik edilmesi halinde uygun çıkarımlarda bulunacaklarını ve Rus ordusunda yeterli sayıda bulunan imha araçlarını kullanarak şimdiye dek hedef almadıkları tesisleri vuracaklarını vurguladı.

93 kişi öldü 100 den fazla yaralı var.. Moskova'daki saldırıyı IŞİD  üstlendi.. 93 kişi öldü 100 den fazla yaralı var.. Moskova'daki saldırıyı IŞİD üstlendi..

DÜŞÜRDÜĞÜMÜZÜN İHA’LARIN NASIL YAPILANDIRILDIKLARINA BAKIYORUZ’
Bir diğer İHA türünün saha keşif İHA'ları olduğunu, harekatın en başından beri bunların havada uçtuğunu ve tedarik edildiğini, hepsinin de yabancı menşeli olduğunu kaydeden Putin, "Üçüncü tür ise stratejik keşif İHA'ları. 8, 10, 11 km irtifada uçuyorlar. Harekattan önce her zaman kullanılıyordu, Karadeniz üzerinde, Ukrayna toprakları üzerinde uçuyordu. Bunları Ukrayna'ya neden verdiklerini pek anlamıyorum. Sadece bize onları düşürüp nasıl yapılandırıldıklarına bakma imkanı veriyor, ben başka bir anlam göremiyorum" ifadelerini kullandı.

SİLAH SEVKİYATLARININ AMACI ÇATIŞMAYI UZATMAK’
Rusya lideri, Ukrayna ordusuna yapılan ek silah sevkiyatlarının sadece tek bir amaç taşıdığını ve bu amacın da Ukrayna'daki silahlı çatışmaları mümkün mertebe uzatmak olduğunu söyledi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI, KİEV’DEKİ TANKLARI VURDU

Euronews'in aktardığı habere göre ise Rusya Savunma Bakanlığı da 5 hafta sonra hedef alınan Ukrayna'nın başkenti Kiev'de batı tarafından verilen T-72 tankları ile birlikte bazı zırhlıların yok edildiğini açıkladı.

Telegram uygulamasından bir gönderi paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'e düzenlenen saldırıda yüksek hassasiyetli, uzun menzilli havadan fırlatılan füzelerin kullanıldığını duyurdu. Saldırıda doğu Avrupa ülkeleri tarafından Ukrayna'ya gönderilen T-72 tankları ile bir araba tamir işletmesinin binalarında bulunan zırhlı araçların imha edildiği kaydedildi.

Kiev tarafı ise sabah saatlerinde başkente saldırı yapıldığını duyurdu ancak nerelerin hedef alındığı konusunda net bilgi paylaşmadı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya Rusya ile savaşında kullanılmak üzere gelişmiş füze sistemleri göndermeye karar verdiğini açıklamıştı. Ancak Biden, Rusya'yı menzile sokacak füzeleri Kiev'e vermeyeceklerini belirtmişti.