Kürtçe şarkılarıyla bilinen Aynur Doğan'ın Derince'de 20 Mayıs'ta yapacağı konser AKP'li belediye tarafından iptal edilmiş; belediyenin söz konusu kararına tepkiler yükselmişti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da Aynur Doğan'ın seslendirdiği Dar Hejiroke şarkısını Meclis'te söylemişti.

CHP'li vekilden Aynur Doğan'a destek: Meclis'te Dar Hejiroke'yi söyledi

PERVİN BULDAN CANLI YAYINDA SESLENDİRDİ

Kayışoğlu'nun protestosu hafızalardaki yerini korurken; aynı şarkıyı bu kez HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seslendirdi.

TELE1'de yayınlanan ve gazeteci Enver Aysever'in sunduğu Ayrıntılar programına konuk olan Buldan, yayında yasağa tepki gösterdi ardından ise Dar Hejiroke şarkısını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Kocaeli’nde AKP’li Derince Belediyesi, Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserinin iptal edildiğini sosyal medya hesabından; "İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir.” paylaşımıyla duyurmuştu.

AKP’li belediye Aynur Doğan’ın konserini iptal etti

Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz' Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz'

Aynur Doğan ise yaptığı paylaşımda; “Aşıklar hakikati ispatlayanlardır, biz de bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Gücümüzün yettiği, sevginizin olduğu her yerde paylaşarak birlikte büyüyeceğiz. Bizler ‘kaslarınızı’ geliştireceğiniz kum torbası değil ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız” ifadelerini kullanmıştı.