Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Manisa merkezde yaptığı halk buluşmasının ardından Salihli ilçesine geçti. Buldan, bu kez Salihli ilçesi Tintin Mahallesi'nde halka hitap etti. Buldan'a milletvekilleri, Filiz Kerestecioğlu, Ali Kenanoğlu ile Parti Meclis üyeleri de eşlik etti. Buldan'ı gençler ellerinde yaktıkları meşaleler ile karşılarken, barış anneleri çiçek taktim etti.

'ÜLKENİN UMUDUYUZ'

Çok sayıda yurttaşın katıldığı buluşmada konuşan Buldan, “HDP sizlerle var HDP sizlerle daha da büyüyecek daha da genişleyecek. HDP artık bu ülkenin umudu yarınları, geleceği ve adaleti. Barışı, demokrasiyi tesis edene kadar sizlerle olmayan devam edeceğiz. Bizler bu ülkede Kürtlere Alevilere kadınlara gençlere zülüm eden Kürtler’i yok sayan Alevilerin eşit yurttaşlık hakkını görmeyen iktidara karşı varız. Buradayız ve çözüm biziz diyerek yola çıktık. Bu ülkenin cumhurbaşkanı 'sokağa çıkacak mecalleri kalmadı' dedi. Ama biz kongrede gösterdik. HDP bu ülkeye, adalet, demokrasi ve insan haklarını getirecek. Evet, bu ülkede çözümün adı HDP’dir. Çünkü HDP bu ülkenin umududur. Biz bu sözü verdiğimiz için he gün iktidarın hedefi oluyoruz” dedi.

'ONLARI GÖNDERECEĞİZ'

HDP’ye her gün kumpasların kurulduğunu söyleyen Buldan, HDP’nin hiçbir zaman diz çökmediğini ve diz çökmeyeceğini belirtti. Buldan devamla, “Bu ülkenin doğasını talan eden, beşli çeteye veren bir iktidar var. Herkesin bu iktidardan mutlaka çektiği bir şey var. Bu iktidar her gün zülüm uyguluyor. Hep birlikte bu iktidarı göndermek için buradayız. Hep beraber 7’den 70 durmadan çalışacağımızı ve bu seçimlerde iktidarı göndereceğimizi herkes bilsin. Size söz veriyoruz onları göndereceğiz. Bu ülke baskılar bitecek eşit bir yaşamın inşası gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

‘TECRİT ÇÖZÜM DEĞİL’

Ankara Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kışanak Seçim Çalışmalarına Başladı Ankara Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kışanak Seçim Çalışmalarına Başladı

Kürtleri inkar etmek, dillerini yasaklamak için ikrtidarın her türlü oyunu oynadığını belirten Buldan, Kürt sorununun ülkenin en büyük sorunu olduğunu vurguladı. Buldan, “Kürt sorununu konuşarak, diyalog kurarak çözmek gerekir. Bu soru görmezden gelerek yok edemezsiniz. Çözmek yerine sayın Ocalan’a tecrit uygularsanız çözmek mümkün olmayacaktır. 3 yıllık çözüm sürecinde diyaloğun, çözümün ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte gördük. O süreçte hiçbir annemizin göz yaşı dökülmedi, hiçbir gencimiz toprağa düşmedi. Böylesi bir süreçten sonra tecritle yok saymakla başaramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

‘HDP HER YERDE’

Buldan iktidara seslenerek, şöyle devam etti: "HDP’ yi bir binadan ibaret görebilirsiniz ancak HDP’nin ülkenin her tarafında var. HDP Karadeniz’de deresi ve suyu akan insanların yanındadır, Ege’de gede ormanları yanan vatandaşların yanındadır, Amed’te, Botan’da Serhat’ta dili yok sayılan Kürtlerin yanındadır. Her gün saldırı altında olan cemevlerinin yanındadır. Tecavüze, tacize uğrayan kadınların yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.”

‘YEMİN EDİYORUZ Kİ SİZİ BU İKTİDARDAN GÖNDERECEĞİZ’

Cezaevlerinde hukuksuzlukların olduğunu hatırlatan Buldan, Aysel Tuğluk ile aynı hastalığı olan Çevik Bir’in tahliye edildiğini ancak Aysel Tuğluk Tahliye edilmediğini hatırlattı. Buldan, “Başta Aysel Tuğluk olmak üzere cezaevlerinde hasta tutukluların olması insanlık suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bir erkek bir Türk, tahliye edildi. Aysel Tuğluk’la aynı hastalığa sahip hiçbir farkları yoktu. Tek farkları vardı. Aysel Tuğluk Kürt ve bir kadındı. Çevik Bir’de erkek ve bir Türk’tü. Cezaevleri Siyasetçiyle doludur. Tahliyesi gerçekleşmiş insanlar tahliye edilmiyor. Bu hukuksuzluğu, vicdansızlığın kabul edilebilir bir yanı yok. Bunların hepsi Kürtlere ve HDP’ye düşmanlığınızdandır. Yemin ediyoruz ki sizi bu iktidardan göndereceğiz” diye konuştu. (MA)