Yayınladığı yeni videoda cezaevinde olduğu iddialarına yanıt veren Sedat Peker, “Bazı arkadaşlarımız benim öldüğüm ya da cezaevinde olduğum yönünde şeyler söylemişler. Video çekmeme nedenim; uluslararası güvenlik durumları var. Kırmızı listedeymişim. Yani suikast yapılabilme riskinde en üst noktadaymışım” dedi.

Sedat Peker, YouTube kanalında "Zaferin büyüklüğü mücadelenin zorluğuyla ölçülürmüş" başlığıyla 10. videosunu yayınladı.

Peker, “Öncelikle şunu söylemek isterim: Video çekmeme konusu benim fikrim ya da düşüncem değil. Uluslararası güvenlik riski diye bir şey varmış. Ben kırmızı şeydeymişim. Yani suikast yapılabilme riskinde en üst noktadaymışım. Bu sebeple video çekmem konusunda bulunduğum ülkenin kanunları gereği veya dünyadaki uygulamada bu yöndeymiş. Ancak ben kafa karışıklıkları olduğu için dostlarımız, kardeşlerimiz veya bizden gıcık kapan insanların böyle bir düşünceleri olduğu için kendilerinden ricada bulundum. Bu videoyu yayınlamamla ilgili olur çıktı” ifadelerini kullandı.

Coelho'nun kitabı dikkat çekti

Peker, yeni videosunda dekor olarak Paulo Coelho'nun Işığın Savaşçısının El Kitabı'nı kullandı. Peker'in masasında yine tripoda takılı bir dürbün yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye enflasyona göre maaş zammı müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye enflasyona göre maaş zammı müjdesi

Peker gün içinde paylaştığı mesajda, “Kıymetli dostlarım, bulunduğum ülkedeki güvenlik görevlileriyle yapmış olduğum görüşme neticesinde, kafa karışıklıklarını gidermek için 7-8 dakikalık bir video yayınlamam konusunda mutabık kaldık. Bugün inşallah videoyu yayınlayacağım” demişti.