ERBİL (K24)

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Başbakan Mesrur Barzani’nin daveti üzerine 7 Mart’ta Kürdistan Bölgesi’ne gelecek.

Papa Francis’in 7 Mart’ta Kürdistan Bölgesi’ne gelerek Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geleceği bilgisine ulaşıldı.

Papa’nın başkent Erbil’de Franso Hariri Stadyomu’nda binlerce Hristiyan’ın katılacağı bir ayini de yönetmesi bekleniyor.

Son yıllarda Hristiyanların yanı sıra farklı dinlere mensup on binlerce kişi terör örgütü DAİŞ’in zulmünden kaçarak Kürdistan Bölgesi’nde yaşamaya başlamıştı. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda dünya lideri ve dışişleri bakanları farklılıkları barış içerisinde yaşadığı Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmişti.

19 Şubat 2020’de Avrupa turuna çıkan Başbakan Mesrur Barzani, Vatikan’da Papa Francis ile bir araya gelmişti. Başbakan Papa’yı Kürdistan Bölgesi’ne davet etmişti.

Papa ise, Kürdistan Bölgesi’nin Ninova Hristiyanları başta olmak üzere DAİŞ’ten kaçan Hristiyanlara kapılarını açmasından ötürü Başbakan’a teşekkür etmişti.

Kürdistan Bölgesi ile Vatikan arasındaki ilişkiler uzun yıllara dayanıyor.

Başkan Mesud Barzani, 24 Şubat 2011’de Vatikan’ı ziyaret ederek Papa Benedict ile bir araya gelmişti.

İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar.. En 8 kişi hayatını kaybetti İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar.. En 8 kişi hayatını kaybetti

Görüşmede, Papa, Başkan Barzani’ye “Siz hoşgörü ve birlikte yaşamının temsilcisisiniz” demişti.

Başkan Barzani, 30 Mayıs 2014’te de Vatikan’ı ziyaret ederek Papa Francis ile görüşmüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ise 2018 yılında Vatikan’da Papa ile bir araya gelmişti.

Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin de 2018 yılının aralık ayında Kürdistan Bölgesi’ne gelmişti.