Geleceğin Teknolojik Trendleri: Sizi Bekleyen Yenilikler Geleceğin Teknolojik Trendleri: Sizi Bekleyen Yenilikler

Dünyanın en büyük akıllı cihaz üreticileri, 25 milyon bilgisayar için endişeli. Bu cihazların çok önemli bir bölümünün böylesine güvensiz kalmasının en büyük nedeni ise Windows XP kullanımı. Geçtiğimiz günlerde bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemi oranları açıklandı. Ortaya çıkan veriler endişe yaratacak boyutta. NetMarketShare’in Ağustos 2020 verileri ışığında değerlendirme yapmak gerekirse Windows XP’nin pazar payının yaklaşık olarak %1,26 civarında olduğu söylenebilir.

Şu an dünya genelinde 2 milyardan fazla bilgisayar bulunuyor ve bu bilgisayarların NetMarketShare verilerine göre %56,42 gibi bir bölümü Windows 10 tercih ediyor. Bu, sektörün liderini çok net bir şekilde gösteriyor. Uzun bir süredir devam tablo, Microsoft için son derece sevindirici.



Her ne kadar bu durum Microsoft için olumlu görünse bile yine de kullanıcıların da şanslı olduğunu söylemek mümkün değil. Windows XP kullanımı bu noktada endişe verici. Windows XP’den çok daha genç olan Windows 8 %0,57, ChromeOS %0,42 ve Windows Vista %0,12 gibi bir kullanım oranına sahip olmasına rağmen Windows XP’nin pazar payı %1,26 civarında.

Şu anda Windows XP için tüm güncellemeler durdu. Bu nedenle cihaza sahip olan 25 milyon kişinin güvenlik açığı son derece büyük. Sizce tüm işletim sistemleri arasında hangisi daha güvenli.