MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili soru sorduğu için "İşine bak" diye tepki gösterdiği gazeteci için MHP'den açıklama yapıldı.

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi::

Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak?

"Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte “ajan provokatör” edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlakıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir.

RELATED VİDEO
Aynı şahsın, Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle olan bağının yanı sıra yabancı bir basın kuruluşu olan ve ABD’nin propaganda araçlarının başında gelen VOA’daki “sürekli” görevi, asıl niyetini açık etmiştir.

Sayın Genel Başkanımız, partimizi takip eden saygıdeğer muhabir arkadaşlarımızla samimice güne ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken bunu sabote eden malum ve meşum şahıs, mensubu bulunduğu çevrelerin Türkiye ve MHP hazımsızlığını göstermekten başka bir şey yapmamıştır."

NE OLMUŞTU?

Bahçeli'ye, partisinin grup toplantısı sonrasında gazeteciler soru yöneltti. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nun "Efendim cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağı konuşuluyor eğer Meclis'te karar alınırsa. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Bahçeli, "Beni dinlememişsiniz herhalde" diyerek yanıt verdi. Yazıcıoğlu, öldürülen eski ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'le ilgili de soru somak istedi; "Peki Sinan Ateş cinayetinde MHP'nin..." dediği sırada Yazıcıoğlu'nun sözünü kesen Bahçeli "İşine bak, hadi, işine bak" dedi ve mikrofonları itti.