Ramazan Bayramı tatili için Türkiye’ye giden Erbilli aile, Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde bir grubun saldırısına uğramıştı.

Saldırıda ağır yaralanan Muştak Mahmut Kerim, Anamur Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Tedavisi tamamlanan Kerim ve ailesi, bugün sabah 02:00 sıralarında İbrahim Halil Sınır Kapısı’ndan Kürdistan Bölgesi’ne geri döndü.

Aileye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Erbil Valisi Omid Xoşnaw, bugün saat 10:00’da aile ile görüştü.

Saldırganlar tutuklandı

Erbilli ailenin saldırıya uğraması kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı.

Erbil Valisi Omid Xoşnav, nerede olursa olsun Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Almanya'da esrar kullanımı yasalaştı.. 1 nisanda yürürlüğe girecek Almanya'da esrar kullanımı yasalaştı.. 1 nisanda yürürlüğe girecek

Konu ile ilgili Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Birimi ve Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu yetkilileriyle görüşen Omid Xoşnav, Türkiye Başkonsolosluğunun kamuoyuna konu ile ilgili açıklama yapmasını istemişti.

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi de saldırıyı şiddetle kınayarak, olayın takipçisi olan Diyarbakır Baro Başkanı ve avukatlarına da teşekkür etmişti.

Rûdaw’a konuşan Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay işe, Mersin’de Kürt aileye karşı yapılan saldırının “adli bir olay” olduğunu ifade ederek, “Irak vatandaşlarının hangi sebeple olursa olsun Türkiye’ye yaptıkları ziyaretlerden seyahatlerden memnuniyet duyuyoruz, bunların teveccühünü memnuniyetle karşılıyoruz” demişti.

Tepkilerin ardından gözaltına alınan ve jandarmadaki ifadeleri ardından Anamur Adliyesine sevk edilen şahıslardan M.F.O. ve M.B. “kasten adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme ve halkı kin ve nefrete teşvik etmek” suçlarından tutuklanırken, S.O. isimli şahıs ise adli kontrolle serbest bırakıldı.