Katalan ekibi, Lyon ile sözleşmesi sona eren Memphis Depay’la 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. 27 yaşındaki oyuncu, Arjantinli yıldız Lionel Messi’yle aynı takımda forma giyecek olmanın verdiği heyecanı gizlemedi.

Bir rüyayı gerçeğe dönüştürdüğünü söyleyen Memphis Depay, Messi için “dünyanın en iyi oyuncusu” sözlerini kullandı.

Depay’a göre; Arjantin’i Copa America zaferine taşıyan Messi, Ballon d’Or ödülünün de bir numaralı favorisi. Kariyerinde bu ödülü altı kez kazanan Messi; Jorginho, Lewandowski ve Kante gibi isimlerin bir adım önünde gözüküyor.

“O bir efsane, dünyanın en iyi oyuncusu. Copa America’da neler yaptığını gördünüz” diyen Depay, şunları kaydetti:

“Messi’yle birlikte oynamak için sabırsızlanıyorum, tartışılmaz bir kalitesi var. Doğru koşuları yaptığım takdirde topun bana geleceğini biliyorum. Topla istediği her şeyi yapabilecek kadar yetenekli. Her futbolcu böyle biriyle birlikte oynamak ister.

Dün müzeyi gezdim ve kazandığı Ballon d’Or ödüllerini gördüm, muhtemelen bir yenisi de yolda. Benim için rüya gibi olacak.”

Profesyonel kariyerine PSV’de başlayan Depay, dört yılın ardından Manchester United’a transfer oldu. Premier Lig’de yalnızca iki sezon tutunabilen Depay, ardından Fransız ekibi Lyon’un tolunu tutmuştu.

Buradaki performansıyla başarısız Ada macerasını kısa sürede unutturan Depay, Lyon formasıyla 178 maçta 76 gol ve 55 asist üretti.

Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşması Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşması

Euro 2020’de Hollanda ile başarılı bir turnuva geçiren Depay’ın, vatandaşı Ronald Koeman yönetimindeki yeni takımıyla potansiyelinin sınırlarını zorlayabileceği belirtiliyor.