42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı

Diyarbakır’da 27 Şubat’ta düzenlenen operasyonla eş başkanları, üye ve yöneticileri gözaltına alınan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) ikinci operasyon yapıldı. Operasyonda MEBYA-DER yöneticisi 81 yaşındaki Şehmus Türk ile Yıldız Damla, Ayşe Tutmaz, Halime Topuz, Sait Börta’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

27 Şubat'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan MEBYA-DER Eş Başkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile yöneticileri Zeki Dağ ve Ayşe Çelikbilek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Sur İlçe Örgütü eski yöneticisi Murat Üzgün, HDP Diyarbakır İl eski yöneticisi Hafiz Işık, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi 4 gündür Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Aynı gün gözaltına alınan MEBYA-DER yöneticisi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan, dün çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar İlçe yöneticisi Fetullah Işık ise adli tedbir kontrolüyle serbest bırakıldı. (MA)