Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek

Kıran Mahallesi sakinlerinden Lokman Deniz isimli vatandaş, düğün törenlerinden mahalle sakinlerinin ve kendisinin rahatsız olduğunu söyledi

Deniz, okul önünde yapılan düğünlerin iptal edilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazdı.

Deniz, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı; ‘’ Hakkari Merkez Kıran 1212 sokakta ikamet etmekteyim. İkamet adresimin hemen bitişiğinde Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunmaktadır.

Özelikle yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu okul bahçelerinde yapılan düğün töreninde dolayı aile ve mahalleli olarak rahatsızlık yaşamaktayız. Evde 70 yaşında ve kronik hasta anne ve babam ile yaşıyorum.

Düğünlerin geç saate kadar devam etmesi ve çok yüksek sesle sürekli müzik çalınması ,yankıdan oluşan gürültü kirliliğinden dolayı evde durulmayacak, bir duruma geldik. Özelikle okul önlerinde yapılan düğün törenleri mahalle içindeki okulların bahçelerinden yapılmamasını istiyoruz.’’dedi.