Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan açıklamaya göre "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında harekete geçen Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki 2 meslek lisesinde okuyan öğrencilerle kütüphanelere mobilya üretiyor.

Bu kapsamda bir süre önce harekete geçen öğretmen ve öğrenciler, hummalı çalışmalarla okulların kütüphane donanımlarını hazırlamaya başladı.
Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında çalışma başlattıklarını söyledi.

Kentte 93 okulun kütüphanesinin olmadığını tespitini ettiklerini belirten Gür konuşmasının devamında şunları kaydetti.

''Okullarımızın kütüphane donanımlarını 2 meslek lisemizde,9 öğretmen ve 35 öğrencimizle gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerin aralıksız olarak kütüphane materyallerinin üretimini devam ediyor. İki meslek lisemiz, dolap, masa, sandalye ve puf gibi ekipmanları üretebilir durumdaydı. Bunu göz önünde bulundurarak Bakanlığımızın başlattığı 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' projesinin finansman desteğiyle harekete geçtik.İnşallah Aralık ayına kadar ilimizde kütüphanesiz okul kalmayacak. Kütüphaneler, kentlerin kültürel ve sosyal alan başta olmak üzere tüm alanlarda kalkınmasına yardımcı olurlar.Yeni oluşturduğumuz kütüphaneler, çocuklarımızın hayatını dönüştüren işlevleriyle, eğitimin ve okullarımızın kalbi olacak.''

Hakkari'deki çocuk parkları tazyikli suyla temizlendi... Hakkari'deki çocuk parkları tazyikli suyla temizlendi...