Rûdaw TV Spor spikeri Saman Wllatzheri’n sunduğu bültene konuk olan Muhammed Sirwan, Hint ve İranlı şirketlerle animasyon üzerinde çalıştığını, daha önce Amerikan televizyonlarında yayınlanan animasyon dizisinin yapımına katıldığını, başka bir proje ile de Bollywood’da yer aldığını söyledi.

Pandemi nedeniyle online çalıştığını belirten Muhammed Sirwan, bu süreci evde çalışarak kendisini geliştirmeye çalıştığını ve aynı zamanda çalıştığı şirketin projelerine katıldığını dile getirdi.

Sirwan, daha sonra kendisine, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası için hazırlanacak olan animasyon filmi projesi ile ilgili teklif geldiğini ve bu teklifi kabul ettiğini anlattı.

Yetenekli genç, “Projeye dahil olduğumda Hint "Fractal Pictures" şirketi ile üç aylık bir sözleşmem vardı. İlk animasyon filminin önemli karakterlerinden çoğu asistleri ile birlikte hazırlanmıştı. Ben task yapımına katıldım. Yine, animasyondaki bazı detay görüntüleri, dekoru hazırladım. Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde bu animasyon ekibinde yer alan tek kişiyim” dedi.

Dünya Kupası için ikinci bir animasyonun daha hazırlanacağı bilgisini veren Sirwan, “FIFA Katar 2022 için iki resmi animasyon hazırlıyor. Bu animasyonlardan ilki sözleşmem süresince Hintli şirket tarafından hazırlandı. İkinci animasyon ise İranlı bir şirket tarafından hazırlanıyor. Bu projeye benim de katılmamı istediler ve onlarla devam ediyorum” diye konuştu.

Muhammed Sirwan, çocukluğundan beri animasyon resimler yapmaya başladığını, 2015’te Süleymaniye’de animasyon konusunda açılan özel bir çalışmaya katıldığını, daha sonra animasyon filmler hazırlamaya başladığını ve koronavirüs sürecinde internet üzerinden isteyenlere online dersler verdiğini anlattı.

Şu an Erbil Salahaddin Üniversitesi üçüncü bölüm öğrencisi olan Sirwan, “Şu an yarıca İranlı firma ile bir animasyon filmi hazırlıyoruz. Senaryosu hazır, yönetmenliğini yapıyorum. İki yıl içerisinde biter” diye belirtti.

Bollywood için hazırlanan “Dfix” animasyon filminin yapımında yer aldığını belirten Sirwan, “Çok frafik kullanılan bir film oldu. Bollywood filmlerinden eksik kalır yanı yoktu. Bu, gelecekte birgün Kürt animasyon filmlerinin yapımı için bena çok büyük bir tecrübe oldu” dedi.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan 2022 Dünya Kupası maskotu La’eeb, Arapça’da süper yetenekli oyuncu anlamına geliyor.

Yeşilçam oyuncusu Bahar Öztan kimdir? Yeşilçam oyuncusu Bahar Öztan kimdir?

FIFA’nın açıklamasına göre Dünya Kupası Katar 2022’nin resmi maskotu, “enerji dolu ve herkese futbol sevgisi aşılayacak”.