Kansere Karşı 11 Savaşçı Besin: Sağlıklı Beslenme İle Kendinizi Koruyun Kansere Karşı 11 Savaşçı Besin: Sağlıklı Beslenme İle Kendinizi Koruyun

Sağlık Bakanlığı’nın 2 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 352 bin 162 testten 27 bin 973'ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 203 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 22 bin 110 olarak açıklandı. Türkiye ortalamasının yüzde 72.35'e ulaştığı 2. doz aşılamada Kırklareli birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 78,9 aşılama oranıyla Kırklareli birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Kırklareli'ni sırasıyla Muğla, Amasya, Ordu, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Burdur, Osmaniye izliyor. Yüzde 46,5 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 76,4 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 74,2 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 68,0 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Yeni vaka sayımız 27.973. Can kaybımız 203. Sonbahar, kış şartlarında salgınla mücadele biraz daha zor. Kapalı ortamlarda geçen zaman ve temas artıyor. Maske kullanımı fazlasıyla önem kazanmış durumda. Hastalığın solunum yoluyla bulaştığını unutmayalım. Aşılarımızı yaptıralım.”