Güzellik Takıntısının Psikolojik Nedenleri ve İşlevleri Güzellik Takıntısının Psikolojik Nedenleri ve İşlevleri

Sağlık Bakanlığı’nın 19 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 349 bin 193 testten 16 bin 910’u pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 171 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 22 bin 858 olarak açıklandı. Türkiye ortalamasının yüzde 82.43'e ulaştığı 2. doz aşılamada Ordu birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 85,7 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Ordu'yu sırasıyla Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın izliyor. Yüzde 58,5 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 82,4 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 80,1 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74,8 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Salgının sonuçlarının günlük tablodaki verilerle ölçülemeyeceği bir dönemdeyiz. Hayatın tamamını etkileyen Covid-19’un sağlık dışı etkileri zaten öngörülüyordu. Toplumca bize düşen, bu kritik mücadelenin hayatı savunmak anlamına geldiğini bilip, salgın şartlarını hızla aşmaktır.”