ABD'nin Colorado eyaletinde yetkililer, köpeklerini yürüyüşe çıkaran talihsiz bir kadının ayı saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini düşünüyor.

Adı açıklanmayan 39 yaşındaki kurbanın erkek arkadaşı, 30 Nisan'da eve geldiğinde köpekleri binanın önünde görmüştü. Sevgilisinden haber alamayan endişeli adam onu aramaya çıkmış ve parçalanmış cesediyle karşılaşmıştı.

Alaska'da bir kadına tuvaletteyken ayı saldırdı

Rusya’da denizaltına çıkan anne ayı ve yavrusu vurularak öldürüldü
Bunun ardından bölgeye gelen yetkililer, olay yerinde ayı tüyü ve dışkısı bulmuştu. Araştırma sonucunda yakınlarda bir dişi Amerikan kara ayısı ve iki yavrusu tespit edilmişti. Kurbanı öldürdüğünden ve ileride başka kişilere saldırmasından şüphelenilen hayvanlara ötanazi uygulanmıştı.

Colorado Park ve Yaban Hayatı Servisi (Colorado Parks and Wildlife Service - CPW), yaptıkları otopside anne ayının ve bir yavrunun midesinde insan kalıntıları buldu.

CPW patoloğu, hayvanların ilk muayenede sağlıklı göründüğünü bildirdi. Mikroskobik incelemelerin ve kuduz testininse iki hafta sürebileceğini sözlerine ekledi. Ayıların cesetlerine DNA testi de yapılacak.

CPW sözcüsü Jason Clay ise ayıların saldırdığından emin olduklarını ancak bunu DNA’nın kesin şekilde kanıtlayabileceğini bildirdi.

"Kalplerimiz ve dualarımız, bu trajik olayda kaybettiğimiz kadının ailesiyle" diyen CPW'dan Cory Chick, ötanazi hakkında şöyle konuştu:

Bir ayı, bir insanı yaralarsa veya yerse bunun başka bir kişinin başına gelme riskini alamayız. Dolayısıyla o ayıya ötanazi yapıyoruz.

Zira eyaletteki ölümcül ayı saldırıları son derece nadir. Colorado'da 1971, 1993 ve 2009 olmak üzere son 50 yılda üç kez bu tür bir olay meydana geldi.

En çok merak edilen soru.. Evliler mi daha mutlu bekarlar mı? En çok merak edilen soru.. Evliler mi daha mutlu bekarlar mı?

Öte yandan resmi ölüm nedenini kararlaştırmak için gelecek hafta kadına otopsi yapılacak.