Cumhuriyet Halk Partisi Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı, İstanbul'da düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Yunus Emre, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile Eski Kültür Bakanı ve SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş'ın da yer aldığı çalıştayın açılışında konuşan CHP Genel başkanı kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Burcu Köksal 'Sözlerim dil sürçmesi değil' dedi CHP'li Burcu Köksal 'Sözlerim dil sürçmesi değil' dedi

Yeni bir siyaset anlayışını ülkeye getirdiklerini belirten CHP Lideri yerel yönetimler bunun en güzel örneği olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
"Biz büyük kentleri alacağımızı söylediğimizde kimse inanmıyordu, rakiplerimiz inanmıyordu. Ama biz yeni siyaset anlayışımızla bu kapıları araladık. Bugün Türkiye'de nüfusun yarısından fazlasını CHP'li büyükşehir belediye başkanları yönetiyor, onlara hizmet ediyor. Yanıldığımız bir yer var, Bursa. Bursa'yı kaybetmemizin kabahati de bizde, Bursalılarda değil."

'CHP, İKTİDARA EN YAKIN DÖNEMDEDİR'

Kılıçdaroğlu, seçimlerde iktidara geleceklerini söyledi ve iddialı konuştu:

"Geçmişte CHP'de kısır çekişmeler vardı bunları tamamen ayıkladık. Her birimiz iktidara odaklanmış haldeyiz. Kucağımızı herkese açacağız. Yaşan tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız.Biz pek çok sorun yaşadık ama artık sorunlarımızdan arınmak istiyoruz. Geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Hiç kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye istiyoruz. Eski klasik söylemlerin çok dışında uygar dünyanın bir parçası olmak için mücadele eden bir CHP var. Uzun yıllardır iktidar olmayan bir CHP, iktidara en yakın dönemdedir.

İKTİDAR ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ İLE KARŞI KARŞIYA’

CHP Lideri, iktidara geldiklerinde Türkiye'nin kısa sürede toparlanacağını da söyleedi:

"Bugün bizim çözümlerimizi iktidar olmadığımız halde iktidar sahipleri çözmek istiyorlar çünkü onlar çözümü bilmiyorlar. Bir sorunlar yumağı ile Türkiye karşı karşıya. Buna çoklu organ yetmezliği diyorum. İktidara geldiğimizde -ki halkın iradesi ile geleceğiz- göreceksiniz Türkiye kısa zamanda toparlanacak, farklı bir ufuk açacak. Bütün dünyaya, mazlum ülkelere örnek olacak."