İsrail Gazze'de sağlık sistemini hedef alıyor.. 3 hastane kuşatma altında İsrail Gazze'de sağlık sistemini hedef alıyor.. 3 hastane kuşatma altında

IŞİD, Suriye ve Irak’ta saldırılarını sürdürüyor. Bölgede belirli aralıklarla saldırılarını sürdüren IŞİD, sabahın erken saatlerinde Irak’ın Diyala vilayetinin kuzeyinde bulunan El-Tala ve Um El-Kerami köyleri arasında bulunan askeri üslere saldırı düzenledi.

Bölgede bulunan gazetecilerin aktardığı bilgilere göre saldırıda 11 Irak askeri hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerler arasında üst düzey bir komutanın da olduğu gelen bilgiler arasında. Saldırıda çok sayıda askerin yaralandığı, ölü sayısının artacağı belirtiliyor.

Diyala Operasyonlar Komutanlığın'ndan üst düzey bir yetkili de saldırının gece saatlerinde düzenlendiğini belirterek, "Askeri üssü hedef alan IŞİD tarafından 11 asker öldürüldü" ifadelerini kullandı.

IŞİD’İN BÖLGEDE ÇOK SAYIDA HÜCRESİ VAR

Irak’ta son aylarda saldırılarını sürdüren IŞİD’in çok sayıda uyuyan hücresi olduğu biliniyor. IŞİD 16 Ocak’ta Selahaddin vilayetinde kaçırdığı beş avcıdan 4’nü öldürmüş, bir avcı ise kurtarılmıştı. Aynı bölgede iki gün önce bir IŞİD hücresine baskın düzenlenmiş, öldürülen iki kişinin üzerinde intihar kemeri olduğu tespit edilmişti.