İran’dan Türkiye’ye geçmek isteyen bir grup Suriyeli mültecinin, İran-Türkiye sınırında insan kaçakçıları tarafından işkenceye uğradıklarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

İnsan kaçakçılarının bir grup genci İran-Türkiye sınırında yakaladığı ve elleri arkada bağlı şekilde kayalık bir alanda tuttuğu görünüyor. Gençlerden bazılarının üzerinde kaya parçalarının konulduğu ve nefes almakta zorlanan bu mültecilerin bağırışları da görüntülere yansıyor.

Videonun ilerleyen saniyelerinde ise bir mültecinin kulağının kesildiği görüntüsü yer alıyor.

AİLELERDEN FİDYE İSTENDİ

53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, insan kaçakçıları, yaptıkları işkencenin yer aldığı videoyu mültecilerin ailelerine göndererek 10 bin dolar fidye istedi. Fidyenin gönderilmesinden sonrada mülteciler serbest bırakıldı Kurtulan mültecilerin bir bölümünün Türkiye’ye girdiği, bir bölümünün ise Irak’a döndüğü öğrenildi.

İnsan kaçakçılarının elinden kurtulan 12 mültecinin işkence ve dayak sonucu vücutlarında kırık ve morluklar olduğu belirlendi. (M.A.)