Almanya'da esrar kullanımı yasalaştı.. 1 nisanda yürürlüğe girecek Almanya'da esrar kullanımı yasalaştı.. 1 nisanda yürürlüğe girecek

Irak Bağımsız Milletvekili Mensur Beêcî, Türk Silahı Kuvvetleri (TSK) operasyonuna tepki göstererek, “Bu topraklar Türkiye’nin bahçesi yada köyü değil, her istediğinde askeri üs kuramaz” dedi.

TSK'nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine yönelik devam eden operasyonlarına, Irak Bağımsız Milletvekili Mensur Beêcî’den tepki geldi.

Rojnews’te yer alan habere göre, Beêcî, “Hükümetin onayı olmadan Kürdistan topraklarına askeri üs kurulması, Irak topraklarında ilan edilmiş resmi bir işgaldir. Bu durumun kabul edilmesi söz konusu değildir. Irak hükümeti, Türk devletinin yeni askeri üs kurulmasına derhal tepki göstermeli. Bu topraklar Türkiye’nin bahçesi yada köyü değil, her istediğinde askeri üs kuramaz” diye konuştu.

Askeri üs kurulmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Beêcî, Türkiye’nin geri çekilmesi için Irak hükümeti ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin baskı kurmasını istedi.