Beyoğlu'nda Silahlı Saldırı: Bir Kişi hayatını kaybetti 4 yaralı Beyoğlu'nda Silahlı Saldırı: Bir Kişi hayatını kaybetti 4 yaralı

Rusya resmi haber ajansı RIA Novosti'nin geçtiği habere göre Suriye'nin Haseke kenti yakınlarındaki Türk askeri üssünde patlama yaşandı. Patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan asker sayısının 12 olduğu belirtiliyor.

Haber, yerel kaynaklara dayandırıldı.

Dış politika analisti ve Rusya uzmanı Kerim Has, söz konusu iddiayı twitter hesabından duyurdu: "Rusya’nın devlet haber ajansı RIA Novosti, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Suriye’nin Haseke ilçesi tarafındaki Türk askeri üssünde bir patlama yaşandığını, hayatını kaybeden ve yaralanan asker sayısının 12 olduğunu söylüyor."

Gazeteci Musa Özuğurlu da "Suriye Haseke kırsalı Tel Temr bölgesinde bulunan TSK gözlem noktası yakınlarında meydana gelen iki ayrı mayın patlamasında toplam 10 askerin hayatını kaybettiği, 14 askerin yaralandığı, bazılarının durumunun ağır olduğu iddia ediliyor." tweetini paylaştı.

ANADOLU AJANSI YALANLADI

Anadolu Ajansı ise patlama iddiasını yalanladı. Ajans, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, "Güvenlik kaynaklarınca, sosyal medyada, "Haseke kırsalında TSK'ye ait gözlem noktası yakınlarında mayın patlaması sonucu şehit ve yaralıların olduğuna yönelik" iddiaların doğru olmadığı belirtildi." ifadelerine yer verdi.