AKP içinde birçok ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasının açık olduğu iddia edilirken, Ankara kulislerinden aldığı bilgilerle tanınan gazeteci Sedat Bozkurt "Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Soylu ile zorunlu olmadıkça yan yana bile gelmemeye özen gösterdiğini" yazdı.

Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan itibarıyla bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan itibarıyla bitiyor

Bozkurt, Kısa Dalga'da bugün yayımlanan 'Siyasette babalar ve çocukları' başlıklı yazısında, Soylu'nun AKP içi ilişkilerini yazdı. Makalenin ilgili bölümü şöyle:

"Son günlerin yine en çok tartışılan ismi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Halen MHP ve Devlet Bahçeli tarafından desteklendiği ve makamını bu sayede muhafaza ettiği konuşuluyor. Devlet Bahçeli olmasa bile MHP’liler bunu açıkça dile getiriyorlar. Soylu’yu MHP muhafaza ederken AKP ve devlet içinde pek çok cephede mücadele veriyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Soylu ile zorunlu olmadıkça yan yana bile gelmemeye özen gösterenlerden. Partide AKP Genel Başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş’un da Soylu ile arasının iyi olmadığı uzun zamandır biliniyor. Soylu’yu AKP içindeki Millî Görüş kanadı istemiyor."

Bozkurt, "Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak da siyasete bakan olarak giriş yaptı. Aslında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da bir biçimde, yukarıdaki örneklerle örtüşmeyen bir faaliyet pratiğiyle siyasetin içinde sayılır. Bu 2 isim Bilal Erdoğan ve Berat Albayrak da Soylu’ya açıkça cephe almış vaziyetteler" iddiasını da dile getirdi. (Kaynak)