Sait Dede, Hakkari’ye bağlı Merzan Mahallesi’nde bulunan Afife KYK yurdundaki koşulları meclis gündemine taşıdı.

Dede, Kasapoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinde yurt yemeklerine değinen Dede, “Yurtta barınan öğrencilerin ifadeleri ve elimize ulaşan görüntülerden de anlaşıldığı kadarıyla yurttaki yemeklerin porsiyonun yetersiz olmasının yanı sıra içerisinden zaman zaman kurtçuk, bulaşık teli, kıl gibi maddeler çıkmaktadır.” Dedi.

Yurttaki öğrencilere de dikkat çeken Sait Dede, “Yurtta barınan öğrencilerin söz konusu durumu protesto ettikleri ve sonrasında 2 öğrencinin bu sebep ile yurttan atıldığı iddia edilmektedir. Ayrıca 23 öğrencinin gıda zehirlenmesi şikâyeti ile hastanelere başvurduğu da gelen bilgiler arasındadır.” İfadelerini kullandı.

Dede, Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

Hakkâri KYK yurtlarının kaç kişilik kapasitesi vardır? Hâlihazırda bu yurtlarda kaç öğrenci kalmaktadır? Odalar kaç kişiliktir?

Geçtiğimiz hafta içerisinde Hakkâri KYK yurdunda barınan 23 öğrencinin gıda zehirlenmesi şikâyeti ile hastanelere başvurdukları iddiası doğru mudur?

Hakkâri KYK yurtlarında yemekler çoktan seçmeli olarak mı verilmektedir? Yemek ücretleri ne kadardır? Yemeklerin yapıldığı mutfak, depo, kullanılan malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu nasıl denetlenmektedir?

Hakkâri DEM Partiden 'Büyük Mitinge' davet Hakkâri DEM Partiden 'Büyük Mitinge' davet

Yurdun yemek yapım hizmeti hangi firma tarafından karşılanmaktadır? İlgili firma tarafından kaç yıldır yurda yemek verilmektedir? Firmanın hijyen ve kalite şartları nasıl denetlenmektedir?

Son iki yıl içerisinde Hakkâri KYK yurdunda barınan öğrencilerden bakanlığınıza kaç şikâyet başvurusu olmuştur? Bu başvurular nasıl sonuçlanmıştır?

Basına yansıyan iddialar üzerine yurtta barınan öğrencilere verilen yemeklerin yetersiz, kalite ve hijyen şartlarından uzak oluşu ile ilgili bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatıldı mı? Başlatıldı ise soruşturma hangi aşamadadır? Başlatılmadı ise sebebi nedir?

Yurtta barınan 2 öğrencinin yemekler ile ilgili protestoya katıldıkları gerekçesi ile yurttan atıldıkları iddiası doğru mudur? Mevzuatınıza göre öğrencilerin protesto haklarını kullanması yurttan atılma gerekçesi midir?

Konu ile ilgili soruşturma başlatacak mısınız?