Partiden yapılan yazılı açıklamada, deprem dolayısıyla genel merkezde "kriz koordinasyon merkezi" kurulduğu, deprem bölgesinde yapılacak çalışmaların buradan koordine edileceği belirtildi.

MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek

Çok sayıda ili etkileyen deprem nedeniyle partinin bütün imkanlarıyla harekete geçtiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu kapsamda Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan başkanlığındaki heyet Diyarbakır'da, Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar ise Adana'daki yardım ve dayanışma çalışmalarına dahil olacaktır.

Ayrıca heyetlerimiz ile deprem bölgesinde bulunan il ve ilçe örgütlerimiz, depremzedelere barınma, yardım, iaşe ve arama-kurtarma çalışmaları için seferber edilmiştir."

HDP’nin Twitter hesabından “Gün dayanışmayı büyütme günü. Enkaz bölgelerinde üşüyen çocuklar için battaniye, mont ihtiyacı var. Depremden etkilenmeyen yurttaşlara ekipleri engellemeden çalışmalara yardımcı olmalarını, fazla battaniye, montlarını alıp enkaz bölgelerine götürme çağrısı yapıyoruz” paylaşımı yapıldı.

Buldan ise “Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, yüreğimiz deprem bölgesinde. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım” ifadelerini kullandı.