"Şarkıyı istedim vermediler. Bende Kürtçe olarak düzenledim ve okudum" "Şarkıyı istedim vermediler. Bende Kürtçe olarak düzenledim ve okudum"

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Buldan ve Sancar'ın "Bu yılki Ramazan Bayramı’nın acı çeken halklarımızla dayanışma, kederlerimizi, sevinçlerimizi, ekmeğimizi paylaşma seferberliğine vesile olacağına inanıyoruz" vurugusu yaptığı bayram mesajı şöyle:

"2021 Ramazan Bayramı’nı bütün dünyada büyük can kayıplarına sebep olan pandeminin ağır koşulları altında, gelecek kaygısı, yoksulluk, adaletsizlik ve tırmandırılan savaş ve çatışmalar nedeniyle büyük bir hüzünle karşılıyoruz. Zalimliğin, zorbalığın ve faşizmin karanlığına karşı bayramların aydınlık, barış, kardeşlik, eşitlik ve dayanışmanın bilince çıkarılmasına vesile olmasını diliyoruz.

Bu yılki Ramazan Bayramı’nın acı çeken halklarımızla dayanışma, kederlerimizi, sevinçlerimizi, ekmeğimizi paylaşma seferberliğine vesile olacağına inanıyoruz. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” düsturundan hareketle dayanışmanın, paylaşımın ve kardeşlik köprülerinin kurulacağı bir bayram temenni ediyoruz. Ramazan Bayramı vesilesiyle, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında sağlık, barış, huzur, adalet ve halkların kardeşliği için edilen duaların kabul olmasını diliyor, tüm dünyaya barış, kardeşlik ve dayanışma mesajımızı iletiyoruz.

Halklara katliamların reva görülmediği, kimsenin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı, kadın, çocuk ve gençlerin ölmediği, şiddet görmediği, istismar edilmediği, halklar arasında nefret tohumları değil, kardeşlik ve barış köprülerinin kurulduğu bir bayramlar yaratmak için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz."