Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde HDP Diyarbakır il binası ve Yenişehir ilçe binası 22 ekimde polisler tarafından basılmış ve parti binalarında arama gerçekleştirmişti.

Aramalar sonucunda HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyad Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları tamamlanan dört eşbaşkan, 8 günlük gözaltı sürecinden sonra bugün mahkemeye sevk edildi.

Ceylan ve Uyanık "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. Yenişehir ilçe eşbaşkanları Kaya ve Sızıcı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Fiskaya Mahallesi'nde 9 Ekimde Öcalan posterleri asılmış ve yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Ankara Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kışanak Seçim Çalışmalarına Başladı Ankara Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kışanak Seçim Çalışmalarına Başladı

HDP Gençlik Kolları üyesi gençlerin, astıkları pankart ve posterleri HDP Diyarbakır il binası ve Yenişehir ilçe binasında hazırladıklarını itiraf ettikleri öne sürülmüş ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde 22 Ekimde HDP Diyarbakır il binası ve Yenişehir ilçe binası polisler tarafından basılmış ve HDP'li dört eşbaşkan gözaltına alınmıştı.