HDP Genel Merkezimizinin korona salgını yasakları gerekçesiyle 81 ile gönderdiği genelge kapsamında tüm il ve ilçe örgütleri seçmelerinin bayramını telefon üzerinden kutladı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman ve HDP İl Eş Başkanları Lokman Özdemir, Hümeyra Armut, pandemi yasakları nedeniyle seçmenlerinin "Ramazan Bayramını" ve "Kürt Dil Bayramını" telefonla kutladı. Aile büyükleriyle yapılan bayramlaşma telefonu Kürtçe olarak yapıldı.

Telefon görüşmesinde şu ifadelere yer verildi. Me di xwast em Colemêrgê nav gelê xwe û nav hevalên xwe da kolan bi kolan,mal bi mal bigerin û cejna dayikên xwe ciwanên xwe û gelê xwe pîroz bikin. Lê ji ber rewşa koronayê mixabin me nikarî bigerîn. Em cardî cejna hemû gelê xwe pîroz dikin. Hêvidikin di rojên xweş de em bi hevre cejn û şahiyên azad û nav keyfxweşîya da pîroz bikin. Em Cejna Zimanê Kurdî jî hemû gele xwe pîroz dikên û dibejin her qadê jiyanê da zimanê xwe baxivin û bo derdora bibin mînak. Banga me ya herî mezin nav malda gel zarokên xwe zimanê xwe baxivin. Ser wan hest û bendewarîyên da em cejna tevahî malbatê pîroz diken" ifadeleri kullanıldı.

Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek

Sohbet tadında yapılan bayramlaşmada toplamda bin 600 ailenin bayramının kutlanıldığı ifade edilen açıklamada, Parti olarak bundan sonraki bayramlarda sağlık ve esenlik içinde özgür bayramlarda yüzyüze bayramlaşma ziyaretlerini yapmak dileğiyle" denildi.