COLEMERG / HABER / MİMAR KAYA

Hakkari'de KPSS'ye hazırlanan lisans mezunu yüze yakın öğrenci, Atatürk Kültür Merkezine ait İl Kütüphanesinde yer kapmak için sabahın 07;00’sinde kuyruk oluşturuyor.

Kentte ders çalışabilecek bir etüt merkezinin olmaması nedeniyle yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler seslerini duyurabilmek için Hakkari Valiliğine yürüdü.

Valilik binası önünde toplanan öğrenciler yetkililere Hakkari Valisi İdris Akbıyık’la görüşmek istediklerini iletti. Durumun Vali Akbıyık’a iletilmesiyle, temsili 3 öğrenci içeri alındı. Öğrencileri makamında kabul eden Vali Akbıyık, öğrencilerin taleplerinin karşılanacağı sözünü verdi.

Görüşmenin ardından tekrardan il kütüphanesine doğru yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı.

KPSS öğrencisi Hikmet Ertunç, Kütüphane de yer sıkıntısı olduğu için sabahın erken saatinde sıraya girdiklerini ifade ederek şunları söyledi; Ders çalışabileceğimiz etüt merkezimiz yok. Dolayısıyla çoğu arkadaşımız sıraya giriyor. Bunu defalarca dile getirdik. Fakat ilgilenen olmadı. Bizlerde taleplerimizi yenilemek için yüze yakın arkadaşlarımızla Valiliğe gittik. Sağolsun Vali bey bizi makamında kabul etti. Vali bey bize 2 derslik olan 'Prof. Dr. İlhan Varank Sınavlara Hazırlık Çalışma Merkezi ile AKM’nin hemen bitişiğindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Eğitim Uygulama Okulunu tahsis edecekleri sözünü verdi. Bizlerde Sayın Valimiz İdris Akbıyık’a hem bizi dinlediği için hem de bize etüt merkezi tahsis ettiği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Aylardır yer kapabilmek için sıraya girdiklerini anımsatan Muhammed Demir ise, bu sorunu yaşamamak adına yüz kişilik bir grupla valilik binası önüne yürüdük. Vali beye sıkıntılarımızı arz ettik. Vali bey bize iki yer tahsis etti. En geç bir hafta içinde öğrencilere tahsis edilecek. Yetkililere tekrardan teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Dündar Çukurca Belediyesinin toplam borcunu açıkladı Başkan Dündar Çukurca Belediyesinin toplam borcunu açıkladı

Süveyda isimli kadın öğrenci de, YKS ve KPSS öğrencileri olarak kütüphaneye gelerek ders çalışıyoruz. Hepimiz dar gelirli ailelerin çocuklarıyız. Pahalı dershanelere verecek paramız yok. Yaklaşık 150 öğrenci ders çalışmak için her sabah 07.00'da buraya geliyor. Erken gelmemizin nedeni yer kapmak. Sabahın köründe AKM’nin önünde sıraya diziliyoruz. Bazı arkadaşlar sabah saat 06.00'da gelip sırada bekliyor. Yer bulamayanlar evlerine gitmek zorunda kalıyor. Buna dur diyebilmek adına Valiliğe yürüdük. Taleplerimizi dile getirdik. Kendileri bize yardımcı oldular. Hakkari’de yıllardır devam eden bir problemdi. Bize tahsis edilen yerler inşallah bizden sonraki öğrenciler içinde kalıcı bir etüt merkezi olarak kalır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.