Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu tarafından Arminaz Düğün Alanında düzenlenen dayanışma yemeğine Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Necla Kurul, Yapıyol-Sen Genel Başkanı Gültekin Narin, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, Hakkari Barosu Başkanı Avukat Ergün Canan, HDP İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, CHP İl Başkanı Nazım Demir, İHD Hakkari Şube Başkanı Yusuf Çobanoğlu, ÖHD Hakkari Şube yöneticileri, KESK, DİSK, TMMOB, il ilçe yönetici ve temsilcileri ile yüzlerce sendika üyesi katıldı.

Emek mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Murat Balıkesir, sendika olarak düzenledikleri dayanışma yemeğine katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Hakkari’deki emekçilerin birlik ve dayanışmasının kendilerine güç kattığını söyleyen Balıkesir, “Bu kadar büyük bir kalabalık karşısında heyecanlanmamak elde değil. Gelişiniz bize büyük bir güç kattı. Bu duruşunuz bundan sonraki süreçte mücadelemize yön verecektir. Bu birliktelik emek mücadelesinde, sendikal mücadelede bizi gerçekten büyütecektir. Hakkari’deki bu birliktelik gelecekte bizlere büyük umut, büyük ışık olacaktır. Bu dayanışmadan dolayı bütün arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz. Ayağınıza yüreğinize sağlık” dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Necla Kurul ise dayanışma yemeğine katılan bütün emekçileri KESK ve Eğitim-Sen adına selamladı.

“Sevgili arkadaşlarım bu Hakkari’nin güzel rüzgarı nasıl sisi dağıtmışsa, nasıl o dağın görkemli görünümünü o rüzgar ortaya çıkartmışsa bundan sonraki süreç içerisinde ki tünelin ucu gözüktü. Biz mücadelemizi emek mücadelesi, demokrasi mücadelesi ve barış mücadelesi ekseninde koymuş bir konfederasyon ve sendika olarak bu mücadelede gerçekten neler yapabileceğimizi her ortamda ortaya koyacağız. Havanın soğuğuna rağmen, havanın rüzgarına rağmen, siyasal iklimin bu kadar puslu olmasına rağmen, biz bugün buradayız. Yüzlerce binlerce arkadaşımızla buluştuk. Dillerimizle, tüm renkli kimliklerimizle kültürümüzle emekten yana gelen güzümüzle bugün bir aradayız. Gerçekten sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ve güçlü buluşma için. Üreten biziz, irade biziz son söz bizde olacak diyerek mücadelemizi büyütüyoruz” şeklinde konuştu.

Yapıyol-Sen Genel Başkanı Gültekin Narin ve BES Genel Sekreteri Aziz Özkan da yaptıkları kısa açıklamalar ile birlik mesajı verip programa katılan emekçilere teşekkür ettiler.

Yemek ikramının ardından yüzlerce emekçi Hozan Ersin’in seslendirdiği Kürtçe – Türkçe şarkılar eşliğinde kol kola girerek doyasıya halay çekti.

Hakkari'de Doktor 'un mobbing iddialarına açıklama Hakkari'de Doktor 'un mobbing iddialarına açıklama

Program yakın dönemde emekli olan sendika üyesi emekçilere plaket verilmesi ile son buldu.