Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İş-Kur) tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışan 285 kişinin liste yöntemiyle devam edeceği öğrenildi.

Hakkâri DEM Partiden 'Büyük Mitinge' davet Hakkâri DEM Partiden 'Büyük Mitinge' davet

Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan kararla Eylül ayından beri temizlik elemanı olarak çalıştırılan personellerin sömestr tatilinden sonra da aynı kadroyla çalışması kararlaştırılmış olup olası mazeretler karşısında personel eksiği olması halinde liste usulüyle 30.01.2023 tarihinde başvuranların işe alınacağı öğrenildi.

İhbar Hattımıza gelen iş kur başvurularının “Güvenlik Soruşturması ve SGK Sorgulaması” gerekçesiyle iptal edildiği iddiaları üzerine görüştüğümüz ilgili kurumlar karışıklığa son noktayı koydu.

Colemêrg Habere konuşan İlgili Kurumlar: İş-Kur’a yapılan son başvuruların iptal edilmesi söz konusu değildir. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından Eylül ayında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine alınan personellerle Haziran ayına kadar çalışma kararı alındı. İkinci dönem de mazeretten ötürü personel eksikliği yaşanmaması için kura yöntemiyle değil de liste yöntemiyle yeni başvurular aldık. İş kur ve basına verilen ilanda “Seçim Yönteminin” liste usulü olduğu belirtilmiştir. Başvuranların gözünden kaçtığı için kura ile alım yapılacağı zannedilmiş olmalı. Okullarımızda çalışan personellerimiz ikinci dönemde de aynı pozisyonda iş başı yapacaktır. Fakat devam etmek istemeyen veya mazereti olan personelin yerine yeni başvuranlar alınacaktır” denildi.