COLEMERG HABER

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık öncülüğünde "Dinamik Denetim Modeli" süreci kapsamında cadde, sokak ile meydanlarda temizlik, maske ve mesafe denetimi yapıldı.

Denetimlere Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu,İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilgili kurum amirleri, polis, sağlıkçılar ve zabıta katıldı.

Denetimden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Akbıyık, Dinamik denetim modeli çerçevesinden Cumhurbaşkanının talimatı ile İçişleri Bakanlığı gönderdiği genelgeler doğrultusunda denetimleri yaptıklarını söyledi. Hakkari merkez ,ilçe ve beldelerinde sağlıkçılar , emniyet ve jandarma ekipleri, sivil toplum örgütleri ,muhtarlarla ve tüm kamu kurum çalışanları ile denetimlere çıktıklarını ifade eden Akbıyık, şunları kaydetti.

'' Buradaki amaç Hakkari'yi korona virüsle mücadeleye en üst düzeye çıkarmak. Vatandaşlarda maske , mesafe ve hijyen konusunda bir farkındalık oluşturmak.Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi maalesef ilimizde de korona ciddi bir problem ve son zamanlarda ilimizde ciddi bir artış yaşanıyor. Hedefimiz amacımız Hakkari'nin Mavi'de kalmasıdır. Dinamik denetim sürecinde bütün amacımız, hedefimiz Hakkari'nin daha sağlıklı koronasız, virüssüz günlere kavuşmasıdır.''diye konuştu.

Ekipler, kurallara uyulması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Sağlık çalışanlarından Doktor Köksal’ın iddialarına cevap Sağlık çalışanlarından Doktor Köksal’ın iddialarına cevap