Gençlik ve Spor Müdürlüğü kapalı spor salonundan gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliği açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım Avrupa Birliği ile tüm dünyada geleneksel olarak her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında ''Avrupa Spor Haftası' ilan edildiğini söyledi.

Toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlandığını ifade eden Yıldırım konuşmasının devamında şunları kaydetti.

''2020 yılında itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Avrupa Delegasyonu tarafından ülkemiz adına Avrupa Spor Haftası kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin koordinasyonu ve yetkisi Türkiye Her için Spor Federasyonu Başkanlığına verilmiş.Bunun yanından Avrupa Delegasyonu tarafından 2020 yılından itibaren ülkemizi temsilen Her için Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı Avrupa Birliği spor elçisi unvanı verilmiştir. Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamından Türkiye'de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenmiştir.Ayrıca 81 ilimizde ortak sosyal medya kampanyaları düzenlenerek, illerimizde spor ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmak birlikte, ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkı sunacak şekilde organize edilmektedir.Ulusal sağlık ve sağlık günleri sadece bir hafta boyunca değil, bireylerin ve toplumun ömür boyu sürecek fiziksel aktiviteye teşvik edecek ve daha sağlıklı ve daha zinde bir toplum olma yönünde büyük bir fayda sağlayacaktır.''

Konuşmanın ardından sporcular atletizm, futbol, badminton, masa tenisi, voleybol ve vücut geliştirme alanlarında gösteri yaptı.

Gösterilerin ardından sporcular ,antrenörler Çevre yolundan çarşı merkezine yürüyüş yaptı.

Etkinliklere Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu Araştırma ve Arge Kurulu Başkanı Sıtkı Zerek, Gençlik Spor Şube Müdürü Sabri Demir,Türkiye Basketbol Federasyonu Hakkari Temsilcisi Yakup Aktaş, antrenör , sporcu ve aileleri katıldı.

Temelli, Bartın, Düşünmez, Akış ve Tekçe 5 koldan cafeleri gezdi Temelli, Bartın, Düşünmez, Akış ve Tekçe 5 koldan cafeleri gezdi