Kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Erziki mevkiinde yıllardır hizmet veren “Tuncer Taş Kebap” adlı lokanta büyük ilgi görüyor.

Bahar aylarının gelmesiyle yöresel taş kebabını yemek isteyen vatandaşlar aileleriyle birlikte hafta sonu bölgeye akın ediyor.

Ailelere güvenli ve huzurlu bir ortam sağlayan “Tuncer Taş Kebap” lokantası odun ateşiyle taş üzerinde eski geleneklere göre hazırlanan kebabın özelliği ise, köz ve yağda pişirilen diğer kebap çeşitlerinden çok daha lezzetli ve sağlıklı olmasıdır.

Zap kanyonunda yemyeşil bir ortamda hizmet veren “Tuncer Taş Kebap” lokantasında açık ve kapalı aile bölümü, çocuk oyun parkı mevcuttur. Aileler burada nezih bir ortamda yemeğini yerken, çocuklar ise parkta eğlenmenin heyecanını yaşıyor.

Tecrübeli personel kadrosu ile hizmet veren “Tuncer Taş Kebap” lokantasının menüsünde; yöresel taş kebabı, köfte, karışık kırmızı et çeşitleri ile tavuk hizmeti veriliyor.

“Taş Kebabımız Adana Kebabından Daha Lezzetli”

Taş kebabın Adana kebaptan çok daha leziz olduğunu ifade eden Müşteriler, "Kebap direkt taş üzerinde yapılıyor. Taş kebabının diğer kebaplardan farkı, lezzetli ve sağlıklı olmasının yanı sıra çok eskiden yapılıyor olmasıdır. En iyi kebap bizim taş kebabımızdır. Diğer kebapların tavada yağ içinde kızardığı için veya közde yapıldığı için pek tadı yok. Taş kebabı Adana kebabını kesinlikle geçer. Bu kebap çok eskiden yaylalarda taş üstünde yapılan bir kebaptır. Bu kebaptan yiyebilmek için ailece her hafta il merkezinden buraya geliyoruz" ifadelerini kullandılar.

"Taş Kebabın Patenti Bizde"

Hakkari Taş kebabını babasından öğrendiğini ve patentini aldığını anımsatan iş yeri sahibi Nadir Tuncer de,” Taş üstünde pişirilen kebap ve yemekler kendi suyunda piştiği için çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Yaptığım yemeklerin köz ve dumanla teması yok, direkt taşta pişiyor. Bu yöntem dedelerimizden kalan bir yöntemdir. Eskiden tava tencere olmadığı için yaylada kalan babam yıkadığı geniş bir taşı çatlamaması için önce yağlar sonra da üzerinde yemek yapardı. Babam bana bende çocuklarıma öğrettim. Eşim ve çocuklarımla birlikte deyim yerindeyse ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz” diye konuştu.

REZERVASYONLARINIZ İÇİN; 0539 797 3609

Hakkâri DEM Partiden 'Büyük Mitinge' davet Hakkâri DEM Partiden 'Büyük Mitinge' davet