53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ: 19.09.2022

BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ: 23.09.2022

Hakkari İşkur ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde toplam 13 kişiye yönelik düzenlenecek Toplum Yararına Programı (TYP) için katılımcı başvuruları 19.09.2022 - 23.09.2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.

Katılım Şartları

  1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak
  3. Emekli ve malul aylığı almamak
  4. Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);
  5. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir
  6. Öncelikle başvuranlar arasından hane halkı geliri sıfır olan, bu gruptan yeteri kadar müraacat olmadığı takdirde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı adreste oturanların toplam kazançlarının net asgari ücretin bir buçuk katına kadar geliri olanlar arasından katılımcı seçimi olacaktır.
  7. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (8.250,00) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.
  8. Katılımcıların programlardan genel yararlanma süresi yirmi dört aydan dokuz aya düşürülerek sınırlı kamu kaynaklarıyla daha fazla kişinin programlardan yararlanması amaçlanmıştır. Bununla birlikte 27/09/2017 tarihinden sonra programlardan 9 ay ve daha fazla süreyle faydalanan kişilerin , azami yararlanma hakkını tamamladığı kabul edilmiştir. Mezkur tarihten sonra 9 aydan az yararlanan kişilerin programdan 9 aydan kalan süreleri kadar yararlanabilecektir.
  9. Noter Kurası neticesinde katılımcılar TYP başvuru ve katılım şartları yönünden yapılacak kontroller sonucunda TYP’ye katılma hakkı kazanacaklardır. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da katılım şartlarının sağlanmadığının program başladıktan sonra tespit edilmesi halinde katılımcının programdan ayrılışının yapılarak, hakkında 24 ay süre ile yasaklılık uygulanacak, ayrıca TYP mevzuatında belirtilen mali yaptırımlar uygulanacaktır. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.
  10. Herhangi bir yerde SGK’lı olarak çalışmıyor olmak

Katılımcılar yukarda belirtilen tüm şartları taşımak zorundadır. Başvurusu süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Program 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacak 28 Şubat 2023 tarihinde sona erecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulu

HAKKÂRİ ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

HAKKÂRİ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE ÇALIŞACAK 13 KİŞİLİK TYP İLANI

KONTENJAN DAĞILIMLARI

SIRA

ÇALIŞACAĞI KURUM

KONTENJAN

SEÇİM YÖNTEMİ

1

AFİFE KIZ YURDU

5 (KADIN)

% 100 NOTER KURASI

2

HAKKÂRİ ERKEK YURDU

8 (ERKEK)

% 100 NOTER KURASI

Programın Portal Numarası : 308480

* Yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar arasından % 100 Noter Kurası yapılacaktır.

NOT: Başvurular İŞKUR e-şube, ALO 170 iletişim hattı, hizmet merkezleri ve İl Müdürlüğünden yapılabilecektir.