Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu, "İslam'da Hak ve Adalet" konulu paneli Adana Seyhan Belediyesi Selman-ı Pak'ta gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü HDP Yüreğir İlçe Eşbaşkanı Durmaz Özmen'in yaptığı panelde, konuşmacı olarak HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Hatice Kavran ile Prof. Dr. Nurettin Turgay katıldı. Panele Barış Anneleri’nin yanı sıra kent vekili Kemal Peköz, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile HDP Adana, Osmaniye, Hatay il ive ilçe yöneticileri dinleyici olarak katılım sağladı.

Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz' Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz'


'ALLAH HUKUK, HAK VE ADALETİ EMREDİYOR'
Panelde açılış konuşması yapan Zahit Mutlu, İslam'da hak ve adalet olduğunu ancak ülkede adaletin olmadığını belirtti. Mutlu ardından söz alan Prof. Dr. Nurettin Turgay, Kuran-i Kerim ve Hz. Muhammed'in sünnetine değinerek, İslamiyet’in evrensel bir din olup, hak, adalet ve hukuk dini olduğunu söyledi. Turgay, Allah'ın herkese hukuk, hak ve adaleti emrettiğini dile getirerek, iman ve İslam'ın olmadığı yerde adaletin olamayacağını vurguladı. Turgay ardından söz alan HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Hatice Kavran, "İslamiyet’te hak ve adaletten çok insanda hak ve adalette bakmak gerekir. Kimden gelirse gelsin zulme karşı olacağız" dedi.

'MÜSLÜMAN TOPLUMU ZULME SESSİZ'
Son olarak konuşan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Müslüman toplumun en önemli sorununun zulme karşı çıkmamak olduğunu belirtti. KHK ihraçlarıyla sivil ölümün dayatıldığını ancak Müslüman toplumunun sessiz kaldığını ifade eden Gergerlioğlu, bugün zulme uğrayanların yanında durmanın suç olarak görüldüğü bir süreci yaşadıklarını vurguladı. Bu ülkede hak ve adalet deyince baskıya maruz kalındığını söyleyen Gergerlioğlu, "Müslümanlar neden bu zulme sessiz kalıyor. Hey Müslümanlar neredesiniz?" diye sordu.
Gergerlioğlu ayrıca İslamiyet’in ırkçılığı reddettiğini ancak ülkede milliyetçi bir dinin oluşturulduğunu kaydetti.

Konuşmalar ardından panel son buldu.