Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaflara 2 ayrı grup halinde 3 bin ve 5 bin TL'lik destek verileceği açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tepki gösterdi. Ağbaba, "Bu para kapalı esnafın kirasına mı, Bağkur primine mi, faturasına mı çare olacak? Dünyada halkından bu kadar kopuk bir iktidar yoktur" dedi.

Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası alınan kararları açıklamış, esnafa destek verileceğini belirtmişti. Esnaf ve işletmelere iki ayrı grupta bir defalık 3 ve 5 bin lira nakdi yardım yapılacağını belirten Erdoğan, "235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verilecek" demişti.

53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Erdoğan'ın açıkladığı esnafa destek paketine ilk tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ağbaba, "15 aydır açlığa mahkum edilen esnaftan küçük bir kısmına 1 defalık 5 bin lira hibe vereceklerini müjdeliyorlar! 5 bin /15 ay = 333 lira. Bu para kapalı esnafın kirasına mı, Bağkur primine mi, faturasına mı çare olacak? Dünyada halkından bu kadar kopuk bir iktidar yoktur" dedi.

İkinci bir paylaşım daha yapan Ağbaba, "Nisan ayında faiz lobilerine 67,5 milyar TL ödeyen AKP hükümeti, 1 milyon 385 esnafa 4 milyar 622 milyon TL'yi müjdeledi" ifadesini kullandı.