Edinilen bilgiye göre başkent Erbil’in Soran ilçesinde 15 yaşındaki kız çocuğu Y.E.M, babası tarafından Kalaşnikof’la öldürüldü.

Soran Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Müdürlüğü’nün Rûdaw’a verdiği bilgiye göre olay bugün sabah saatlerinde gerçekleşti.

6 kurşunun hedefi olan kız çocuğu olay yerinde hayatını kaybetti.

Müdürlük, yaptığı açıklamada “Babanın kızını öldürmesinin sebebinin iki kişiyle dışarı çıkmış olması şeklinde iddialar var” ifadelerini kullandı.

Kız çocuğunun öğrenci olduğu kaydedilirken babanın tutuklandığı ve olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

İlk 3 ayda en az 10 kadın cinayeti

Bu cinayet, 2022 başından beri Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Koye'de işlenen en az 10 kadın cinayetinin ardından geldi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, son bir yılda 24 kadın öldürülürken bu sayının çok daha fazla olduğu da kaydedilen bilgiler arasında.

Cinayetlerdeki endişe verici artış, Kürdistan Bölgesi'nin cinsiyete dayalı şiddeti ve kadın cinayetlerini sona erdirme çabalarına rağmen yaşanıyor.

İl İl 8 Mart eylem ve etkinlikler.. Türkiye'nin dört bir yanında bir araya geliyor İl İl 8 Mart eylem ve etkinlikler.. Türkiye'nin dört bir yanında bir araya geliyor

Kürdistan Hükümeti Aile İçi Şiddetle Mücadele Yasasını geçirdikten yaklaşık yedi yıl sonra, 2018'de şiddet mağdurları için bir destek hattı kurdu ve aile içi şiddeti suç haline getirdi.