YKS başvurularında 26 Şubat son gün YKS başvurularında 26 Şubat son gün

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta okullarda 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde okutulacak seçmeli dersleri seçme süreci başladı. Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 4 – 22 Ocak 2021 tarihleri arasında okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

Türkiye’de, Eylül 2012’de yayımlanan yönetmenlikle, yabancı dil kontenjanında yaşayan dil ve lehçe adı altında Kürtçe seçmeli dersi Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) müfredatına girdi.

Urfa Uluslararası Ahmedi Hani Toplum Araştırmaları Merkezi Derneği, Batman Ahmedi Hani İnanç Kültür Derneği ile İstanbul Sultangazi Şeyh Ahmed-i Hani İlim ve Kültür Derneği, yaptıkları ortak açıklamada çocukları için seçmeli Kürtçe dersini seçmeleri için ailelere çağrıda bulundu.

“Çocuklarımız Kürtçe konuşursa dilimiz yaşamaya devam edecektir”

Açıklamada, seçmeli Kürtçe dersi konusuna ulusal bilinçle sahip çıkılması gerektiği belirtildi.

“Çocuklarımız Kürtçe konuşursa dilimiz yaşamaya devam edecektir” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dilimiz varlığımızın anlamıdır. Seçmeli Kürtçe dersi bir haktır. Seçmeli Kürtçe ders tercihinin yüksek olması Kürtçe öğretmen atamalarını da olumlu yönde etkileyecektir.

Çocukları 5-6-7 ve 8’inci sınıflarda okuyan ailelere bu ayın 22’sine kadar okul idarelerine başvurarak çocukları için seçmeli Kürtçe dersini seçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Dilimizin geleceğinin çocuklarımıza bağlı olduğunu unutmayalım. Çocuklarımız Kürtçe konuşursa dilimiz yaşamaya devam edecektir. Eğitimi verilmeyen bir dilin varlığı tehlike altındadır. Tarih ve Allah’ın huzurunda mahcup olmamamız için çocuklarımıza ana dilini öğretelim. Ana dile sahip çıkmamak insanlar için bir eksikliktir. Her Kürt’ün ulusal bir bilinçle seçmeli Kürtçe dersi konusuna sahip çıkmalı. Halkımıza bu konuyu duyarlılık göstermeleri çağrısında bulunuyoruz.”