DTK ve DBP'nin "Şimdi özgürlük zamanı" şiarıyla Ağustos ayında gerçekleştireceği program takvimi belli oldu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP), “Êdi bes e! Dem dema azadiye ye (Artık yeter, şimdi özgürlük zamanı)” şiarıyla başlattığı programın Ağustos ayı takvimi belli oldu. DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek program kapsamında çok sayıda kentte buluşmalar gerçekleştirilecek.

Buluşmalarda PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, ulusal birlik ve HDP'ye yönelik baskılara dikkat çekilecek.

Ağustos ayı programı şu şekilde:

* 4 Ağustos: Keskin Bayındır'ın katılımıyla Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde halk buluşması yapılacak.

* 5 Ağustos: DTK ve DBP heyeti ile bölge milletvekilleri, Van'ın Başkale ilçesinde selden zarar gören yurttaşlar ziyaret edilecek.

* 6 Ağustos: Berdan Öztürk, Saliha Aydeniz ve Pervin Buldan, Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirilecek.

Araştırma: Bireysel kredide borçlanmalar arttı, ödemeyenler azaldı Araştırma: Bireysel kredide borçlanmalar arttı, ödemeyenler azaldı

* 7 Ağustos: Keskin Bayındır, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin Ankara’da gerçekleştirilecek 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılacak.

* 7-14 Ağustos: DTK ve DBP heyeti ve bölge milletvekilleri, Hakkari merkez, ilçeler ve köylerde halk toplantıları ve aile ziyaretleri gerçekleştirerek, kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

* 13 Ağustos: Keskin Bayındır ve Pervin Buldan’ın katılımıyla Batman’da halk buluşması gerçekleştirilecek.

* 14 Ağustos: Keskin Bayındır ve Pervin Buldan, Bingöl’de halk buluşmasına katılacak.